Tryfflar och smarrig kladdig chokladkaka |
Smarrig kladdig chokladkaka
- 200g smör
- 4msk cacao
- 1 dl socker
- 2 1/2 dl vatten Kokas tillsammans i en kastrull, låt svalna.
- 5 dl socker
- 5 dl mjöl Blandas tillsammans i en skål.
- 2 dl filmjölk (ev yoghurt)
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat Blanda med övriga ingr.
Smord mindre långpanna, 200 grader i 20 min
- 100g smör
- 5 msk cacao
- 6 msk mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 1 paket florsocker (ca 500g)
Blanda tillsist i florsocker.
Slå på glasyren på den varma kakan.
Servera med grädde eller glass.
Tjusig bild och det låter jättegott!
SvaraRaderaTyvärr finns det ingen filmjölk i Frankrike, vad tycker du jag ska ta istället? Och hur mycket väger ett paket florsocker i Sverige?
Håller med Linda...låter jätte gott.
SvaraRaderaEn liten fråga bara; vilket mått har din långpanna, är det den vanliga som hör till spisen?
Trevlig helg.
Kram Svägerskan
Svar på frågor: Något som är syrligt tex yoghurt,
SvaraRaderaEn mindre långpanna.
Tack för tilläggen, Elinor, jag tänkte precis baka den nu... Jag testar med naturell yoghurt, känns lite mindre onyttigt än creme fraiche som var mig första tanke...
SvaraRaderaMums! Den var jättegod och mycket mäktig...
SvaraRaderaElinor, du är SÅ duktig på att baka! Tänker ofta på alla härliga bakverk vi fick avnjuta när du bodde i källarlägenheten hos fam B. KRAM!
SvaraRadera