Snickersrutor:
350 g Jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 l cornflakes
1 dl kokos
300g choklad
Klä en långpanna med papper.
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull.
Låt detta nästan koka upp på svag värme. Rör då och då.
Krossa flingorna lätt, rör ner flingor och kokos i smeten.
Bred ut blandningen i långpannan.
Smält choklad, bred ut över kakan.
Skär i rutor.
Chokladtoppar:
50 g margarin
1/2 dl socker
2 msk sirap
1 msk kakao
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl russin
2 dl risflingor
Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, sirap och kakao.
Rör tills allt är väl blandat.
Låt blandningen koka kraftigt någon minut.
Tillsätt kokos, russin och risflingor, blanda väl.
Klicka ut massan i formar.
Snöbollar:
200g vit choklad
2 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Smält chokladen.
Rör i 2 dl kokosflingor och citronjuice.
Låt smeten svalna något.
Forma kulor och rulla i kokosflingor.
Tryffel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar