fredag 8 april 2011

Sockerpasta

Idag har jag gjort min egen sockerpasta





Sockerpasta
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker
ev  smak och färg

Gör så här:
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas. Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

1 kommentar:

  1. TACK för receptet på sockerpasta! Har aldrig provat det förut, men ska göra det. Ser så fint ut när det är vitt + att när den färgas så blir det precis den färgen man vill.

    SvaraRadera