fredag 31 augusti 2012

Kolbotten med Messmörduppa

 
Fredag och det har regnat HELA dagen, M är i Spanien och njuter av värmen (jobbar).
Jag och vänninan Jenny och barnen bestämde oss för att få upp mysfaktorn lite, hösten är här.
 
Till middag idag blir det trerätters över eld.
 
 
Kolbotten med Messmörduppa
*
Korv med pinnbröd
**
Smores  
***
 
Jenny var högsta chef över den spännande rätten, jag aldrig ätit förut.
Påminner om Norska " lomper" utan potatis.
Riktigt gott! Fick ett bra betyg.
 
Barnen har lagat en "kapla eld" som de kallar den.
 

 
Recept:
 2 dl Kornmjöl
1 dlVetemjöl
vatten
2 st ägg
salt
 
 
 


En sån här önskar jag mig .....

Vi gräddade också några "pinnbröd" som " tunnbröd" i pannan. Supersmaskigt blev det.
Pinnbrödet var matbröds deg, gillar inte smaken när men bakar bröd med bakpulver.  
 
 
Smores till efterrätt
 
S'mores förknippas med camping, och tillagas traditionellt vid lägereld. En marshmallow spetsas på en pinne och grillas över öppen eld tills ytan börjar bli brun. Innanmätet är då mjukt eller rinnande. Marshmallowen lyfts då av med grahamskexen, mellan vilka man lagt en bit choklad som smälter av värmen. Man kan även sammanställa hela s'moren i kallt tillstånd och värma den som en enhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar