torsdag 29 september 2011

Tekakor

Satsen av tekakorna vi gjorde i går är nästan slut och barnen bara älskade dem.
Så det har bakats dubbelsats i kväll.


Recept för den som vill:
20 kakor

50 g jäst
5 dl mjölk (37 grader)
3 msk honung
1 äggula
13- 14 dl special mjöl
200g rumsvarmt smör
1 tsk salt

  • Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
  • Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet ( jag tar 11-12dl) och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  • Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
  • Låt jäsa i 5 minuter.
  • Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
  • Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa i 30-40 minuter.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

2 kommentarer:

  1. Nu jäser bullarna... vi blev jättesugna på tekakor när vi såg det inbjudande fotot. =)

    SvaraRadera
  2. Så bra. Elsker tekakor, men har aldri laget selv. Det skal jeg prøve :)

    SvaraRadera