Foccacia
 |
(Lånad bild) |
Foccacia
- 50 gram jäst
- 6 dl mjölk
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl olivolja
- 4 dl durumvetemjöl
- 1 liter vetemjöl
- Olivolja att pensla foccacian och långpannan med
- ATT STRÖ ÖVER FOCCACIA: Gourmetsalt
- (Torkad eller färsk rosmarin)
- (Soltorkade tomater, goda oliver, fetaost)
Så här lagar du Foccacia i långpanna italienskt bröd:
- Värm mjölken till fingervarm 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite mjölk och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
- Jäs foccaciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
- Pensla en långpanna med olivolja. Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämt så att degen täcker långpannan. Låt gäsa övertäckt med handduk i 30 minuter. Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där. Jäs i 10 minuter till.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Baka foccacian i nedre ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar