150g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad 70%
75g smör, rumstempererat
Garnering och tillbehör:
Kakao, frukter och lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och chokladen i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar