söndag 22 maj 2011

Söt buffé


På den söta menyn:


Fiffitårta 


Tårtan består av sockerkaksbotten som är in dränkt i jordgubbssaft, jordgubbsmosse, kladdkaks botten. 
 På toppen är det grädde, med en Fiffi och blommor lagad av Sockerpasta.



Mini  Kladdkaksmuffins med dumlefluff


Chocolate chip cookies 
Peanut butter cookies


Chocolate chip cookies:   
( 25-40 beroende storlek)

3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350g grovhackad mörk choklad


Blanda farinsocker, socker, vaniljsocker och smör i en skål och blanda tills det blir krämigt.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål.
Häll i äggen och havregryn och mjölblandningen, blanda väl.
Rör sist ner den grovhackade chokladen.
Klicka ut kakorna på en plåt med papper.
Grädda dem i 150-180grader i 8-12min 

Tips! Jag brukar forma degen till långa korvar, rulla in i bakplåts papper och förvara dem i frysen.  Lätt att ta fram när man ska på utflykt, får oväntat besök eller blir rysligt sugen. 
Lägg "kak korven" på bänken, låt tina en stund, skär i skivor och lägg på plåt med papper.


Peanut butter cookies:

450g mjukt smör
2 cups ( knappt 5dl) socker
2 cups brun farinsocker
2 cups jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
5 cups mjöl
4 tsk bikarbonat

Blanda farinsocker, socker, vaniljsocker och smör i en skål och blanda tills det blir krämigt.
Tillsätt övriga torra ingredienserna. Till sist rör i ett ägg i taget.
Forma till kakor eller rullar att frysa.
Grädda 175 grader i ca 8-10min


Kladdkaka: 

2 ägg
3dl socker
100g smält smör
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Blanda torra ingredienser.
Tillsätt ett ägg i taget, sedan det smälta smöret till en jämn smet.
Lägg smeten i en liten rund form ca 24cm
Grädda 150grader i ca 35 min.

 Jordgubbsmousse:

500g jordgubbar ( fryst går bra)
1 ask jordgubbsgelé ( Norsk) 2 1/2 dl vatten
150 g Philadelphia ost
5 dl grädde
3 msk socker

Mixa jordgubbarna och socker till en puré.
Gör jordgubbsgelén som anvisningen, fast ta 2 1/2 dl vatten.
Låt gelén stelna lite, blanda sedan den med Philadelphia osten.
Vispa grädde med jordgubbspurén. 
Rör ihop blandningarna, låt stelna.

Till min tårta har jag använt 0,5 av satsen.



Presenter blev det också till min lilla / stora 3- åring.
Tack alla för en trevlig och intensiv helg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar